De ongebreidelde bouwwoede van Gemeente Rijswijk en zijn Projectbureau lijkt niet te stuiten..!

Ondanks vele handtekeningen, bijna 5000 (incl. schriftelijke) lijken ze niet te stoppen. Het Gemeentelijk Projectbureau lijkt maar één ding voor ogen te hebben en dat is het volbouwen van geheel Pasgeld. Alles lijkt uit de kast te worden getrokken voor het eigen gewin. Oog voor de bewoners van regio Rijswijk die recht hebben op een fatsoenlijk leefklimaat, inclusief een laatste stukje natuur lijkt hiervoor te worden opgeofferd.

Rijswijk heeft een zeer slechte luchtkwaliteit, ligt in de drukste gebieden van Nederland en voldoet inmiddels ruimschoots aan de bouwnorm. Een opgestart participatieproces, handtekeningen acties en vele pleidooien in de Gemeente raad en in de media: het Gemeentelijk Projectbureau gaat genadeloos door…

Verkeerde voorstellingen van wat de burgers daadwerkelijk willen (participatieproces) wordt gemaakt naar de Gemeenteraad en gebiedsonderzoeken worden dusdanig neergezet dat volbouwen de enige optie zou zijn.

Verdere voortgang van juridische stappen lijkt de enige weg om dit (milieu) onrecht te stoppen!

Daarom zal Werkgroep Pasgeld samen met De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) / Natuurlijk Delfland doorgaan met juridische stappen. We vragen daarvoor uw steun in deze Crowdfunding: Stop de bouw in Pasgeld, kies voor natuur. Onder andere kosten voor stikstof expertise en advocaatkosten zullen hiermee gefinancierd worden.

Met deze Gofundme actie proberen wij het streefbedrag van € 5.500,- te halen om de strijd voort te zetten.

Gaat natuur, biodiversiteit, schone lucht, ruimte om te ontsnappen aan de drukte en te kunnen ontspannen u aan het hart? Doneer om Pasgeld open en groen te houden. Veel dank!

Steun door onze posters op te hangen!

%d bloggers liken dit: